Avinžirnių užtepėlę galima skanauti su daržovių pagaliukais, tepti ant trapučio ar pilno grūdo duonos. Beje, mano vaikai mėgsta su duonos lazdelėmis.

Tai sveikas ir skanus užkandis pusryčiams, pavakariams ar net vakarėliams.

UŽTEPĖLEI REIKĖS:

✅ 1 citrinos 
✅ 2 valg. š. topinambų miltelių
✅ trupučio druskos 
✅ 1 valg. š. medaus 
✅ 2 valg. š. ekstra virgin alyvuogių aliejaus "Olibaza"
✅ 800 g konservuotų avinžirnių (be skysčio) 
✅ 2 česnako skiltelių 
✅ 3 valg. š. sezamų pastos

GAMINAME:

✅ Visas sudedamąsias dalis sudedame į elektrinį smulkintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės.

✅ Sudedame užtepėlę į uždaromą indą, šiek tiek dar pašlakstome alyvuogių apliejumi paviršių ir pasidedame į šaldytuvą. Skanaujame, kai norisi užkandžiauti.

✅ Kartais masę padalinu pusiau ir į vieną dalį įdedu arbatinį šaukštelį ciberžolės su pipirais. Tuomet turime jau dvi skirtingos skonio užtepėles!

SKANIŲ IR SVEIKŲ UŽKANDŽIAVIMŲ!!! 

 

ĮDOMU SUŽINOTI!!!

! Topinambuose C vitamino daugiau negu morkose ir burokėliuose.

! Topinambai kaupia inuliną, labai naudingą diabetikams. Inulinas yra tirpiųjų skaidulų rūšis, kuri mažina kraujo gliukozėskiekį.

! Topinambų gumbuose gausiausia kalio (150–650mg K), turi geležies, silicio, cinko, magnio, fosforo, kalcio, seleno ir t.t.

! Topinambuose esantys fruktoolisacharidai – sveikas gerųjų bakterijų maistas – padeda išlaikyti sveiką žarnyno ekologiją, todėl jie kartais pavadinami prebiotikais.

 

PRODUKTŲ UŽTEPĖLEI PASIGAMINTI GALITE ĮSIGYTI ČIA:

TOPINAMBŲ MILTELIAI

EKSTRA VIRGIN ALYVUOGIŲ ALIEJUS "OLIBAZA"

MEDUS

CIBERŽOLĖ SU PIPIRAIS