Ispaninio šalavijo (čija) sėklos „Chia“, VALGEDA, 500 g

4,50 EUR

Ispaninio šalavijo (čija) sėklos „Chia“, VALGEDA

local_shipping Iki nemokamo pristatymo* liko 40,00 EUR

Kiekis
Turime

Ispaninio šalavijo (čija) sėklos – sveikatai naudingų maistinių medžiagų šaltinis. Jose gausu omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų, taip pat yra skaidulų, geležies ir kalcio.

Ispaninio šalavijo (čija) sėklos yra labai lengvai virškinamos – jų nebūtina sumalti, todėl jos puikiai tinka naudoti tiesiai beriant ant patiekalo.

Šių sėklų skonis yra neutralus, todėl jos gali būti naudojamos daugelyje patiekalų – puikiai tiks padažuose, kokteiliuose, pudinguose ar tiesiog ant salotų, berkite į grūdų dribsnius, jogurtą, avižų košes, dėkite kepdami duoną, bandeles ar pan. Neutralus jų skonis nepakeis patiekalo skonio, tačiau pridės organizmui daug būtinų maistingųjų medžiagų.

Su vandeniu sumaišytos ispaninių šalavijų sėklos gali būti naudojamos kaip kiaušinių pakaitalas veganiškoje mityboje (valgomąjį šaukštą ispaninių šalavijų sėklų reikia sumaišyti su trimis šaukštais vandens ir, keletą minučių palaukus, naudoti susidariusius drebučius).

Per parą rekomenduojama suvartoti iki 15 g ispaninių šalavijų sėklų. Būtina vartoti pakankamai skysčių.

Produkto pavadinimas: Ispaninio šalavijo (čija) sėklos „Chia“, VALGEDA
Grynasis kiekis: 500 g
Sudėtis: 100% ispaninis šalavijas.
Tinka: Norint paįvairinti mitybą.
Laikymo sąlygos:  Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Kilmės šalis: Kinija
Pagaminta: Lietuva
Prekinis ženklas:  VALGEDA

Maistinė vertė 100 g:
Energetinė vertė 2407 kJ / 579 kcal
Riebalai 30,7 g
iš jų:
sočiųjų riebalų rūgščių 3,3 g
mononesočiųjų riebalų rūgščių
polinesočiųjų riebalų rūgščių
Angliavandeniai 42,1 g
iš jų:
cukrų 0,0 g
poliolių
krakmolo
Skaidulinės medžiagos 34,4 g
Baltymai 16,5 g
Druska 0,04 g

Jums taip pat gali patikti