Šilkmedžio lapų arbata, GYDUOLIS.LT, 100 g

3,00 EUR

Šilkmedžio lapų arbata, GYDUOLIS.LT

Kiekis
Turime

Vartojimas: 1 arb. / 1 valgom. š. užpilti 150 ml verdančio vandens ir palaukti, kol pritrauks. 

Geriausia iki: nurodyta ant pakuotės.

Arbatos skonis ir spalva labai panašūs į žaliąją arbatą.

Šilkmedžio arbatą reikia gerti po valgio (pusryčių, pietų, vakarienės).

Dėti 1 arbatinį šaukštelį, o jei žmogus  stambesnis – 1 valgomąjį šaukštą. Užpilti 150 ml verdančio vandens ir palaukti, kol pritrauks.

Svarbu žinoti: jei gersite karštoką arbatą – gali stipriai žeminti kraujospūdį. Jei gersite drungną ar vėsią arbatą – kraujospūdžio nežemins. 

Kadangi šilkmedžio arbatos poveikis yra antiglikeminis – ši arbata puikiai tinka norintiems mesti svorį.

Šilkmedžio lapai nuo seno buvo naudojami maistui ir gydymui Rytų šalyse. Tiesa, šias gerąsias savybes turi tik baltojo šilkmedžio lapai. 

Kinijoje jauni lapai ir ūgliai naudojami maistui: iš jų verdamos sriubos, jie troškinami su viduje įvyniota malta mėsa. Baltojo šilkmedžio lapų arbata turi gydomųjų savybių.

Tradicinėje kinų medicinoje baltojo šilkmedžio lapai bei žievė naudojami nuo įvairių negalavimų: peršalimui, uždegimui gydyti, atsikosėjimui lengvinti. Lapuose gausu naudingų mikroelementų: kalio, kalcio, fosforo, geležies, silicio, sieros, taip pat baltymų ir angliavandenių. 

Produkto pavadinimas: Šilkmedžio lapų arbata, GYDUOLIS.LT
Grynasis kiekis: 100 g
Sudėtis: šilkmedžio lapai (Morus alba)
Tinka:
Laikymo sąlygos:  Laikyti sausoje tamsioje vietoje.
Kilmės šalis: Lietuva
Pagaminta: Lietuva
Prekinis ženklas:  GYDUOLIS.LT