Fermentuotas gaurometis „Šilko keliu - gintaro keliu“, ARBATOS MAGIJA, 35 g
Fermentuotas gaurometis „Šilko keliu - gintaro keliu“, ARBATOS...
DPD kurjeris
nuo 3,50 EUR
DPD paštomatas
nuo 3,50 EUR
Matcha arbata, VALGEDA, 50 g
local_shipping Iki nemokamo pristatymo* liko 50,00 EUR
Matcha – tai japoniškos žalios arbatos sumalti lapeliai. Jie auginami specialiu pridengimo būdu, taip apsaugant juos nuo saulės, kad sukauptų daugiau chlorofilo ir išgautų sodrią, tamsiai žalią spalvą. Lapeliai kruopščiai surenkami ir malami akmens girnomis.
Matcha turi didelį kofeino kiekį, todėl ji gali pakeisti kavą. Matchos kofeino stiprumas priklauso nuo paruošimo būdo. Kuo aukštesnė vandens temperatūra, tuo daugiau arbata išskiria kofeino. Todėl ruošiant su karštu 80 laipsnių vandeniu arbata bus stipresnė, kartoko skonio, o jei norite švelnesnio saldoko gėrimo, ruoškite su 60 laipsnių temperatūros vandeniu.
Matcha arbatos ir kavos poveikis skiriasi: kava suteikia organizmui staigų energijos pliūpsnį, kuris greitai baigiasi, o matcha veikia švelniau – energija suteikiama palaipsniui, yra tolygesnė ir ilgiau išliekanti.
Matcha turtinga antioksidantais, aminorūgštimis, vitaminais, mineralais ir skaidulomis. Suteikia energijos, didina darbingumą, kūrybiškumą.
Matcha galima praturtinti košes, jogurtus, dėti į glotnučius, naudoti kulinarijoje gaminant desertus – taip padidinsite produkto maistinę vertę.
Matcha milteliai jautrūs aplinkos poveikiui, todėl juos reikia laikyti sausoje, vėsioje vietoje, galima ir šaldytuve.
PARUOŠIMAS
Vienai porcijai matcha arbatos reikia 3 g (1 arb. š.) miltelių.
Geriausia matcha arbatą ruošti specialiame dubenėlyje ir su bambukine šluotele. Pradžioje sušildykite indą, suberkite miltelius ir užpilkite nedidelį kiekį arbatai paruošto vandens, išplakite šluotele, kol neliks gumulėlių, ir užpilkite likusį vandenį.
Svarbiausia taisyklė – neužpilti matcha miltelių verdančiu skysčiu. Jis turi būti maždaug 80 laipsnių temperatūros.
Produkto pavadinimas: | Matcha arbata |
Grynasis kiekis: | 50 g |
Sudėtis: | Matcha žolelės sumalti lapeliai. |
Tinka: | Arbata. |
Laikymo sąlygos: | Laikyti sausoje, vėsioje vietoje, galima ir šaldytuve. |
Kilmės šalis: | Kinija |
Pagaminta: | Lietuva |
Prekinis ženklas: | VALGEDA |
Maistinė vertė | 100 g: |
Energetinė vertė | 1193 kJ/285 kcal |
Riebalai | 5,2 g |
iš jų: | |
sočiųjų riebalų rūgščių | 0,1 g |
mononesočiųjų riebalų rūgščių | |
polinesočiųjų riebalų rūgščių | |
Angliavandeniai | 21,2 g |
iš jų: | |
cukrų | 0,1 g |
poliolių | |
krakmolo | |
Skaidulinės medžiagos | |
Baltymai | 24,1 g |
Druska | 0,1 g |
Fermentuotas gaurometis „Šilko keliu - gintaro keliu“, ARBATOS...
Arbata „Žalias gaurometis“, ARBATOS MAGIJA
Arbata „Dieve padėk“, ARBATOS MAGIJA Skani arbata, naudinga...
Iškilus klausimams, kreipkitės el. paštu eparduotuve@gyduolis.lt